[Icecast] SVN Icecast YP problem

Geoff Shang gshang
Sat Jun 19 23:15:33 PDT 2004


Hi everyone:

Thanks to me not setting a max log size in our icecast install, a problem
with YP stuff caused the log to grow to almost 2 gig and fill the
partition.  Probably just as well it did, or we might not have noticed.

The sysadmin had to trim the log to get space back, so the bit where it all
started no longer appears.  But in the 4 hours of log I still have, the
following line appears over 76 thousand times:

[2004-06-19  22:27:52] EROR yp/send_to_yp YP add on
http://www.oddsock.org/cgi-bin/yp-cgi failed: Server already exists

There were also lots (over 80 thousand) of the following:

[2004-06-19  22:38:56] EROR yp/send_to_yp connection to
http://dir.xiph.org/cgi-bin/yp-cgi failed with "Connect failed; Operation
now in progress"

The latter doesn't really surprise me that much, since going to
dir.xiph.org results in the default apache page, which suggests the Xiph
directory server is not up.  The error in the log since I restarted is
different, however:

[2004-06-20  02:07:57] EROR yp/send_to_yp YP add on
http://dir.xiph.org/cgi-bin/yp-cgi failed: (null)

And since I'm also not getting the "server already exists" error several
times a second anymore (I'm not getting it at all), I'm thinking there's
something funky with SVN Icecast that got it acting weird.

Since the log grew to be over 1.5 gig, my thinking is that it must have
been going on for a few days.  sorry I can't provide more info, I really
don't have any.  Maybe if the oddsock.org YP server has any logs, you may
be able to get some idea.

Geoff.




More information about the Icecast mailing list