[icecast] problem remotely loginning into web admin interface

Rob Burris robeb at keepthevibe.com
Sat Jun 8 15:55:06 PDT 2002



*This message was transferred with a trial version of CommuniGate(tm) Pro*
Here are the steps I've taken to open access to the web admin interface for
icecast. If anyone can find mistakes I have made or a step I have left out
please let me know. I have been unable to access the interface.

In my hosts.allow I have...
ALL: *.mydomain.com

In my hosts.deny I have...
ALL: ALL
icecast_admin: ALL EXCEPT*.mydomain.com

In the mount.aut files I have...
/group:mygroup
/admin:mygroup
/oper:mygroup

In the groups.aut file I have...
mygroup:host

Now here am I wondering if you can specify a host name like
myhost.mydomain.com? If not, how would icecast be able to identify a remote
login to the web interface? All my config files are in /etc in the icecast
base dir. I am starting icecast from the dir w/ just the "icecast" command.
Appears to have no problems finding the config files. I get a
"HTTP Error 403 - Forbidden" whenever I try to access the web interface w/
Explorer and a  "Kicking unknown 1 [host.mydomain.com] [No mountfile found]"
in my icecast log files. I have read the manual have searched the message
achieves. I have found some posts but nothing that has remedied my problem.
There might be an outside source affecting this (my firewall *is* configured
to allow all incoming HTTP TCP request from my LAN) but if anyone knows what
might be causing I would appreciate a response.

- Thank you

<p><p>--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.



More information about the Icecast mailing list