[Icecast] Problem with HTTP stream but not HTTPS.

Gavin Stephens gavin at stephens.net.nz
Sat Mar 21 19:07:25 UTC 2020


If you use Chrome, recent updates won't allow connections to an http 
server if the referring url is on an https server.

I wonder how much additional CPU strain this causes when you have a few 
hundred plus listeners to encrypt everything. Anyway, this is the way it 
is now, unless you use the likes of .pls/.m3u files with the http server 
link for an external player.


Cheers,

Gavin.


On 22/03/2020 7:50 am, Greg Ogonowski wrote:
>
> Best to change to hls.
>
> Icy is doomed.
>
> /g.
>
> *From:* Icecast <icecast-bounces at xiph.org> *On Behalf Of *Tim Baker
> *Sent:* Saturday, 21 March, 2020 09:51
> *To:* Icecast at xiph.org
> *Subject:* [Icecast] Problem with HTTP stream but not HTTPS.
>
> Strange issue - not sure if something has changed in Icecast2, but 
> suddenly my long-running stream won’t connect to 8000 and says 'File 
> or directory not found’
>
> http://listen.radioclash.com:8000/
>
> but will happily connect to the SSL port I’ve set up
>
> https://listen.radioclash.com:8443/
>
> I am using Liquidsoap to create the streams, it’s an Auto DJ 
> station…problem is the URL I use for TuneIn etc is the HTTP one, could 
> redirect but better to fix why the HTTP is doing that all of a sudden 
> - but it was working until fairly recently.
>
> Tim
>
>
> _______________________________________________
> Icecast mailing list
> Icecast at xiph.org
> http://lists.xiph.org/mailman/listinfo/icecast
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.xiph.org/pipermail/icecast/attachments/20200322/1654f87a/attachment.html>


More information about the Icecast mailing list