[Icecast] After I enabled SSL, stream mountpoints broke

Nathan Miller nate at themillerhome.org
Fri Apr 3 14:02:45 PDT 2015

I'm running Icecast package 2.4.1 on Ubuntu 14.04 from ttp://

I've been running on this server for about 6 months now without any issue
and all my streams run great.  This icecast server is running on the same
host that my wordpress site is running on.  This is all on my own private
server, not a hosting service.

Recently I decided to switch everything to SSL and all went well with the
exception of the icecast server.  The SSL portion of the icecast server is
actually working just fine and the SSL certificate is loading on the admin
page on all modern browsers without any issue or error.  I can see the full
admin page and navigate it without issue.  The problem is as soon as I add
this line to the <paths> section, as required to load the PEM certificate,
my mountpoint streams stopped loading:


Then my icecast error log fills with this whenever anyone attempts to hit
any of the stream mountpoints that failed to load:

[2015-04-02  18:17:59] INFO fserve/fserve_client_create checking for file
/stream1 (/usr/share/icecast2/web/stream1)
[2015-04-02  18:17:59] WARN fserve/fserve_client_create req for file
"/usr/share/icecast2/web/stream1" No such file or directory
[2015-04-03  01:52:43] INFO fserve/fserve_client_create checking for file
/stream2 (/usr/share/icecast2/web/stream2)
[2015-04-03  01:52:43] WARN fserve/fserve_client_create req for file
"/usr/share/icecast2/web/stream2" No such file or directory

There is nothing in the error logs after I've added this line to the
<paths> and restarted icecast so I'm not sure what is breaking but I'm
guessing from the errors whenever someone tries to hit the mountpoint that
the file that was supposed to be created never is.  Not sure why adding to
the path would cause this issue, but as soon as I remove it all returns to
a working order with stream mountpoints loading and working
perfectly...though now SSL is broken again :(

Hopefully someone can provide some guidance here!  Thanks!

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.xiph.org/pipermail/icecast/attachments/20150403/f6f225ca/attachment.htm 

More information about the Icecast mailing list