[Icecast] Icecast2 and Ices2 on Pentium III with Debian 6.0

José Luis Artuch artuch at speedy.com.ar
Sat Sep 1 15:55:18 PDT 2012


Thank you very much Thomas.
Pulse-audio is not installed.
I did not know about "top". I've run "top" on the Pentium III and it
seems that the CPU usage is very high: Cpu (s): 94.4% us.
I do not know if there will be a solution or if I should desist from
using this Pentium III.
zenbaki

El sáb, 01-09-2012 a las 22:37 +0300, Rücker Thomas escribió:
> Hi,
> 
> On 29/08/12 15:32, José Luis Artuch wrote:
> > On a PC Pentium III I had a audio server working properly with Icecast2
> > and Ices2, running on Debian 5.0 (Lenny).
> > Now I've upgraded to Debian 6.0 (Squeeze) and after a few seconds of
> > running everything correctly, successive cuts begin to occur in the
> > audio.
> > For Debian 6.0 I have used the same settings for Icecast2 and Ices2 I
> > used in Debian 5.0.
> > Increasing "burst" only managed to delay the start of successive cuts.
> > Is there any way to achieve proper operation of Icecast2 and Ices2 on
> > Debian 6.0 on a Pentium III ?.
> 
> You might want to double-check if pulse-audio is installed. If yes, 
> consider removing it.
> 
> Aside from that you might want to monitor CPU usage using e.g. 'top'.
> This could be also related to how in-kernel support of your sound-card 
> has changed.
> 
> Hope that helps.
> 
> Thomas
> 
> PS: Please make sure you are subscribed to the mailing list to receive 
> all answers regarding your question:
> http://lists.xiph.org/mailman/listinfo/icecast
> Always send your answers to the mailing list.
> 




More information about the Icecast mailing list