[icecast] Icecast [Bad Password]

Joe Jones joe_jones64 at hotmail.com
Tue Mar 30 07:23:37 PST 2004



I used an underscore ( _ ) and a couple of upper case characters for the 
passwords but after taking them out it didn't change the situation.

<p><p>I had originally hardcoded the hostname address as '10.0.0.5' (where both 
Icecast and Ices is running), and when set up like this, the client would 
hang.

I have since changed it so that the hostname is now 'localhost' and now the 
client doesn't hang, but will continually retry connection attemps only to 
fail with a "Login Failed" message from Ices.

With the Hostname as 'localhost' Icecast shows

--------------------------------------
[localhost] [Failed to execute admin command]
[localhost] [Bad Password] [encoder]
[localhost] [Bad Password] [encoder]
.
.
.
[localhost] [Bad Password] [encoder]
--------------------------------------

<p><p>Where Ices reports:

-------------------------------------
Mount failed on http://localhost:8001/stream, error: Socket error
Mount failed on http://localhost:8001/stream, error: Login failed
Mount failed on http://localhost:8001/stream, error: Login failed
.
.
.
Mount failed on http://localhost:8001/stream, error: Login failed
-------------------------------------

<p>Could it be that when Ices initiates a connection for the first time, 
Icecast attempts to run a admin command which fails and thus fubar's any 
other connection attemp from Ices?

<p><p>Joe.

<p>>From: "MacSym" <macsym69 at yahoo.fr>
>Reply-To: icecast at xiph.org
>To: <icecast at xiph.org>
>Subject: RE: [icecast] Icecast [Bad Password]
>Date: Tue, 30 Mar 2004 13:18:01 +0200
>
>Joe,
>
>Do you use special characters in your password (such as ',.!#|...)? I was
>using an apostrophe in my password and had some problems until I finally
>changed it in config.xml
>
>
>MAX
>
>-----Original Message-----
>From: owner-icecast at xiph.org [mailto:owner-icecast at xiph.org] On Behalf Of
>Geoff Shang
>Sent: Tuesday, March 30, 2004 2:59 AM
>To: icecast at xiph.org
>Subject: Re: [icecast] Icecast [Bad Password]
>
>Joe Jones wrote:
>
> > When using "xaudiocast" protocol the Ices client will attempt to 
>connect,
> > receive a Socket error message and it then appears to hang (maybe 
>waiting
>to
> > timeout?).
>
><shrug> That's the correct protocol.  Not sure what else to tell you.
>Hopefully someone else will have a solution for you.
>
>Geoff.
>
>
>--- >8 ----
>List archives:  http://www.xiph.org/archives/
>icecast project homepage: http://www.icecast.org/
>To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
>containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
>Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.
>
>
>--- >8 ----
>List archives:  http://www.xiph.org/archives/
>icecast project homepage: http://www.icecast.org/
>To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
>containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
>Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.

_________________________________________________________________
Express yourself with cool new emoticons http://www.msn.co.uk/specials/myemo

--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.



More information about the Icecast mailing list