[icecast] icecast2 password bug?

oddsock oddsock at oddsock.org
Tue Mar 18 21:43:56 PST 2003



there is quite a bit of confusion regarding this bit....

as of a few weeks ago, new funtionality was added to icecast2 to support 
mountpoint-level authentication.  This means that you can now configure 
icecast2 to have a different encoder username and password for each 
mountpoint that you specify in your config file.  These options are 
optional however, most people probably don't need any mountpoint-level 
authentication, just server-level authentication.

erver-level source configuration is set using the following :

     <authentication>
         <!-- Sources log in with username 'source' -->
         <source-password>hackme</source-password>
     </authentication>

o, try removing your <mount> section(s) of your xml config and put the 
password you define as "source-password" in oddcast.  Also, make sure you 
have selected icecast2 as a server type in oddcast.

it's also worth noting, that the source login protocol with icecast2 has 
gone over some major overhauls, and I've kept up to date with these 
changes, but you need to make sure you are running the latest version of 
each of the plugins (whichever one you use)....The lastest oddcast winamp2 
plugin works with the latest icecast2 win32 binary on my site.  Similarly, 
the latest oddcast v2 (next gen oddcast) winamp3, foobar2000, and xmms 
plugin also work with the latest icecast2 win32 binary.

also, none of the oddcast plugins currently support sending a source 
username other than "source", so if you want to use a mount-level source 
user/password, make sure you specify "source" as the user, otherwise it 
won't connect.

oddsock
At 09:08 PM 3/18/2003 -0800, you wrote:
>Hello people,
>
>I'm trying the Icecast2 for win32 (release 02-26-2003).
>
>Currently my (mp3/ogg) source data for the server is a winamp running
>the oddcast plugin.
>
>I can't connect to icecast2 server using odd_cast plugin. Actually it
>connects ok, but just after winamp start to play, it is disconnected
>from server.
>
>The server log say: attempted to login with invalid or missing password
>
>So, I began to change passwords, usernames, etc.
>
>I have this icecast2 configuration:
>
><mount>
>   <mount-name>/Test.ogg</mount-name>
>   <username></username>
>   <password>anypassword</password>
></mount>
>
>Guess what! Icecast2 server now get crashed as soon as I start to send
>data to him!
>
>Now I'm very confused, I don't know what to do!
>
>Please, help meeee...
>       Karel
>
>__________________________________________________
>Do you Yahoo!?
>Yahoo! Platinum - Watch CBS' NCAA March Madness, live on your desktop!
>http://platinum.yahoo.com
>--- >8 ----
>List archives:  http://www.xiph.org/archives/
>icecast project homepage: http://www.icecast.org/
>To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
>containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
>Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.

<p><p>--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.



More information about the Icecast mailing list