[icecast] ices configure can't find lame library

Mark W. Davis mwd at netvisage.net
Sat Jul 20 11:43:55 PDT 2002



Did you try --with-lame-libraries=/usr/local/lame or variations thereof?
Some configure scripts do not like the explicit path to the library.

<p>On Fri, 2002-07-19 at 08:13, Reuben D. Budiardja wrote:
> Hi all
> I'd like to install ices with re-encoding support. So I installed the
> latest stable lame from source. However, when I configure ices using
> --with-lame option, it couldn't find the lame library. I specified
> --with-lame-libraries=/usr/local/lame/lib
> --with-lame-includes=/usr/local/lame/include/lame, and it still couldn't
> find it. I tried all kind of combination for specifying directory. The
> last output message from configure is
> 
> checking for lame.h... (cached) no
> configure: error: Could not find a valid LAME library installation
> 
> So have anyone experience the same problem? Any help ? I am using Redhat
> 7.2. Any advice would be greatly appreciated. Thanks.
> 
> Reuben D. Budiardja
> 
> 
> --- >8 ----
> List archives:  http://www.xiph.org/archives/
> icecast project homepage: http://www.icecast.org/
> To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
> containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
> Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.

-- 
Mark W. Davis

<p><p>--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.




More information about the Icecast mailing list