[icecast] Problem with Streams > 160KBit/s

Martin Hierling mad at cc.fh-lippe.de
Fri May 4 03:34:14 PDT 2001



Hello,

> At 11:16 2001-05-03 +0200, you wrote:
> >Hi,
> >
> >does anybody set up an icecast server delivering streams > 160KBit/s ?
> >I tried that with liveice and shout but in both cases the stream stutters
> >very much. So, I have eliminated the Net (stream to localhost), the CPU
> >(P3/800 should be fast enough), and lame (can encode 320kBit/s 3 times
> >faster then the wav has secs). So the Problem should be icecast.
> 
> Have you tried to change the sleep_ratio value in the icecast.conf file to 0?
> I hade to change that to stop the stuttering when streaming 320Kbit/s mp3
> over my local 10Mbit LAN.

That was it. Thankx. I compiled the icecast on my Sun and that works without
that. But my Linux box needs the sleep_ratio. 

gruss Martin


-- 
----------------------------------------------------------------
          /"\
          \ /     ASCII Ribbon Campaign
           X      Against HTML Mail
          / \
----------------------------------------------------------------
- Martin Hierling - www.hierling.de
- mailto: `echo maNrtOin at hSiePrlAinMg.de | sed 's/[NOSPAM]//g'`
----------------------------------------------------------------

--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.




More information about the Icecast mailing list