[icecast] beat, stereo in Liveice

Bryan Walls Bryan.Walls at msfc.nasa.gov
Thu Jun 28 13:38:56 PDT 2001



I compiled Liveice on Yellow Dog Linux 2.0 (Red Dog variant on 
PowerPC (Macintosh) systems). I've noticed three things:

The config file is set up with the MONO key. And I also tried 
launching with "-c 1". However, liveice shows the input format as 16 
Bit, 22050 Hz Stereo. It also shows two input levels. Is it encoding 
to a mono signal?

Input is 22050 Hz sampling, and I'm encoding at 24000 bps. I'm using 
the same audio input that's going to a Mac running Mac OS 9.1 and 
MacAmp at the same settings. The liveice version has a definite beat 
artifact in the stream. Also, it causes my client to rebuffer 
frequently, which doesn't happen with MacAmp. If the liveice version 
is sending stereo, that would explain the rebuffering (twice the 
bandwidth). Is the LAME encoder putting in the beat? How can I avoid 
that?

-- 
Bryan Walls                             My words are not NASA policy.
Bryan.Walls at msfc.nasa.gov               (256)544-3311voice,544-7128fax
http://science.nasa.gov	http://liftoff.msfc.nasa.gov http://kids.msfc.nasa.gov

--- >8 ----
List archives:  http://www.xiph.org/archives/
icecast project homepage: http://www.icecast.org/
To unsubscribe from this list, send a message to 'icecast-request at xiph.org'
containing only the word 'unsubscribe' in the body.  No subject is needed.
Unsubscribe messages sent to the list will be ignored/filtered.




More information about the Icecast mailing list